par kopplar av på solig strand

Fyll på semesterkassan i tid

par kopplar av på solig strand

Hur får man en bra semesterkassa innan sommarens aktiviteter? SverigePengar ger dig lite goda råd för att både spara och tjäna några kronor extra.

  • Sätt undan extra på skatten

Det finns många sätt att under våren börja spara ihop lite extra inför sommarens ledighet.
Om du redan jobbar så kan man under året spara extra genom att be arbetsgivaren betala in extra på skatten. Då kan man få ut några tusenlappar extra när skatteåterbäringen kommer under våren eller början av sommaren.

  • Jobba extra som frilansare

Har man möjlighet och är duktig på att skriva finns det olika sidor på nätet där man kan skriva artiklar och få betalt per ord och på så sätt få en extra inkomst. Det finns även många som söker frilansare till översättningar och andra jobb som betalas per uppdrag.

  • Rensa garderoben

Har du kläder från förra våren och sommaren som du inte använder? Sälj dem på Tradera eller Blocket och få in en slant på det du inte använder och gör miljön en tjänst på köpet. Det här fungerar ju självklart lika bra med leksaker, böcker eller teknikprylar som kanske inte används längre.

  • Se över matkontot

Du kan spara mycket pengar på att se över din matbudget. Pizza en gång i veckan för en familj blir fort några hundralappar i veckan till semesterkassan.
Att ta med matlåda till jobbet gör underverk om man i vanliga fall äter ute ofta. Du sparar pengar och äter nyttigare så det är vinst för både hälsa och plånbok.

  • Samåka till jobbet

Samåkning kan sänka månadskostnaden riktigt mycket. Man delar kostnaderna och kan beroende på hur långt man reser spara in stora summor på att samåka till jobbet eller skolan. Har man inte så långt till jobbet kan man ta en promenad och njuta av den svenska våren och samtidigt få frisk luft före och efter jobbet.

Många bäckar små brukar man säga och kan man lägga undan 500 kr i månaden så har man på bara ett år sparat undan 6000 kr som kan blir ett välkommet tillskott till sommarens aktiviteter. Det man ska tänka på speciellt om man har barn är att det många barn helst önskar sig under många år är tid. Tid med sina föräldrar. Barn kan prata om den där dagen i skogen eller på stranden då man bara lekte och umgicks. Det är vad de kommer ihåg under lång tid och det bästa av allt, tid kostar inte mycket pengar om man är ledig. Vad tycker du är det absolut viktigaste med semestern?

Dela den här artikeln

⬅︎ Tillbaka till Nyheter

Kommentera